Exhibitions

Exhibition no. 4: Den 29. marts 2020


POP-UP KUNSTRUM viser isolationsværker af Marianne Schneider og Annette Hornskov

 

POP-UP KUNSTRUM ville egentlig have været igang med udstillingsaktivitet med udefrakommende kunstnere her i foråret 2020, men grundet den nuværende situation, har vi valgt at lave udstilling i hvert vores værksted med egne værker og med et udstillingsvindue ud til verden.

Vi laver en dobbelt udstilling som skifter hver 14. dag. Udstillingen foregår i hhv. Marianne Schneiders og i Annette Hornskov værksted, hvor vi viser 1-2 værker ad gangen.

 

Værkerne vises i værkstedsvinduerne fra den 29. marts 2020. 

Marianne Schneider, Sandløkken 10, 5560 Aarup / Annette Hornskov, Møllehusvej 22, 7100 Vejle

 

POP-UP KUNSTRUM fortsætter som sagt med den sædvanlige strategi, hvor udstillingerne skal opleves udefra. Dette har også været gældende for de tidligere udstillinger i hhv. "Den lille bølge" på Vejle havn og i Pumpestationen på Nørretorv.

 

POP-UP KUNSTRUM er et kunstnerdrevet udstillingsrum for eksperimenterende samtidskunst drevet af Marianne Schneider & Annette Hornskov. POP-UP KUNSTRUM har vist flere udstillinger siden 2018. 

 

Udstillingsperiode: 29. marts 2020 og udstillingen fortsætter i ubestemt tid.

Til venstre: Værkstedsvindue v/ Marianne Schneider

Til højre: Værkstedsvindue v/Annette Hornskov Mørk

Øverst fra den første uge og nederst fra den sidste.

Isolationsværker, 2020

____________________________________________

Exhibition no. 3: Den 23. august til 30. september 2019


I Pumpestationen på Nørretorv i Vejle præsenteres værk af Anders Bülow

POP-UP KUNSTRUM viser udstilling no. 3 fra den 23. august 2019 kl. 16.00  til den 30. september, hvor Vejle Spildevand igen giver Pop-up Kunstrum mulighed for at vise samtidskunst i Pumpestationen på Nørretorv i Vejle.

 

Pumpestationens glasfacade ud mod Nørretorv er udstillingsvinduet, når værket af Anders Bülow præsenteres.

Anders Bülow arbejder med forskellige spor inden for maleri og skulptur. Fælles for hans værker er, at de bevæger sig i et felt, hvor de ikke lader sig kategorisere som værende hverken maleri eller skulptur. Det er i stedet materialets begrænsninger og muligheder, der danner værkets retning. 

Med værkernes optiske virkemidler og evigt skiftende karakter ønsker han at udfordre perceptionen og den rummelige forståelse hos beskueren. Han forsøger at synliggøre oplevelsen af, at ting ændrer sig, hvis man vender det ryggen, eller at man pludselig har en ny opfattelse af noget gammelkendt.

Processen har sit eget poetiske forløb og åbner op for en række eksistentielle spørgsmål omkring kunstværkets funktion og tilblivelse. I skabelsen af værker opfinder han ofte nye metoder eller vender processen om i den hensigt at udvikle selve materialet. I en søgen efter nye erfaringer og erkendelser bliver enkle og klassiske materialer, bogstavligt talt, strakt og presset til grænsen for deres formåen. Værkerne søger en sensibel æstetik, og er på det sidste begyndt at indeholde delvist figurative elementer.

Forud for værkets tilblivelse ligger der en lang række af tidskrævende undersøgelser. I dette tidsrum eksperimenterer han med forskellige materialer indtil han har den helt rigtige opskrift eller fremgangsmetode.  I selve fremstillingen veksler materiale og metode alt efter hvilket værk han udfører, men det drejer sig typisk om træ, stål, glas eller papir, bearbejdet på forskellige måder.

Web: https://cargocollective.com/andersbulow/Gesture-2018

 

Udstillingsperiode: 23. August - 30. September 2019

Åbning af udstilling: 23. august kl. 16.00

 

Vi siger mange tak til Vejle Spildevand, som låner os vinduespartiet i Pumpestationen i august og september 2019.


Foto fra udstilling no. 3 / Untitled af Anders Bülow

Exhibition no. 2: Den 8. marts-28. april 2019


"Haunting Prop-blem" af Sophia Ioannou Gjerding

 

POP-UP KUNSTRUM viser udstilling no. 2 den 8. marts til 28. april 2019, hvor Vejle Spildevand giver POP-UP KUNSTRUM en enestående mulighed for at vise samtidskunst i Pumpestation på Nørretorv i Vejle.

 

Pumpestationens glasfacade ud mod Nørretorv bliver udstillingsvinduet, når POP-UP KUNSTRUM præsenterer videoinstallationen "Haunting Prop-blem" af Sophia Ioannou Gjerding. Gennem forskellige animationer undersøger værket forholdet mellem protese, billede og krop. Dette sker i en fler-kanals videocollage, hvori beskueren møder en række karakterer som alle har et fremmedgørende forhold til sig selv, deres kroppe og lemmer. For eksempel møder man en udgave af konsolspilskarakteren Zelda, hvis glasøje konstant popper ud af øjenhulen og lander i hendes hånd, eller et bogstav som har svært ved at forstå hvor dets arme og ben er blevet af.  

 

Når værket "Haunting Prop-blem" åbner d. 8. marts kl. 16.00, vil det geografisk befinde sig to steder i landet: i POP-UP KUNSTRUM i Vejle og i Demorummet i Galleri Image i Aarhus. De to forskellige rum vil huse to skulpturelle opsætninger, som tilsammen danner værket.

 

Sophia Ioannou Gjerding tog afgang fra Det Jyske Kunstakademi i 2018. Gjerding arbejder installatorisk med video, objekter og lyd. Generelt for hendes praksis er en undersøgelse af vores samtidige billedforståelse og de nye hierarkier, der opstår i den virtuelle virkelighed.

 

Udstillingsperiode 8. marts til 28. april.

Fernisering fredag den 8. marts 2019 kl. 16.00.

Læs mere om Sophia her: www.s-i-g.dk

 

Vi siger mange tak til Vejle Spildevand, som låner os vinduespartiet i Pumpestationen i marts og april 2019.

Title: "Haunting Prop-blem"

Videoinstallation af Sophia Ioannou Gjerding, 2019

____________________________________________

 


Foto fra udstillingen:

Exhibition no. 1: September 2018


"On a clear Day"


On a clear Day - Looking through the glass.

På udstillingen ”On a clear Day” viser Marianne Schneider og Annette Hornskov maleri, skulptur og installation.

Udstillingen viser ikke kun kunstnernes egne personlige værker, men også deres værker når de er helt tæt ved siden af hinanden og samples, så der derved opstår et helt nyt værk. Alle skulpturene er lavet i fælleskab.

Udstillingen er bygget op i et rum, som består af fire vægge, hvoraf de to er af glas. Udstillingen skal opleves udefra gennem glasvæggene og kan ses i alle døgnets lyse timer.

www.hornskov.com

www.marianneschneider.dk


POP-UP Kunstrum viste udstillingen "On a clear day" 1-30. september 2018 i Den Lille Bølge, Ved Bølgen, 7100 Vejle

Worktitle: "Black dot pointing up"

Udsnit af værket.

Af Annette Hornskov & Marianne Schneider, 2018

____________________________________________

 


Foto fra udstillingen: